Vizyon

Türkiye’nin Ilk İSG Yazılımı Üreticisi

İova Yazılımevi olarak, iş sağlığı ve iş güvenliği sektörüne yönelik geliştirdiğimiz yazılım çözümlerimizi ” “farkındalık odaklı iş güvenliği kültürü” geliştirme anlayışıyla hayata geçiriyoruz. Bu anlayışımızın gelişmesinde önemli bir rolü olan sahadaki İSGÇ (HSE) süreçlerine ilişkin elde ettiğimiz deneyimdir. Bu deneyimler ışında sağlık ve güvenlik verilerini, kağıtlarda ve tozlu arşiv raflarındaki dosyalarda tutmanın ne işletmeye ne de personele ne de yöneticiye bir yararının olmadığını gördük. Yasal mevzuatın zorlamalarından dolayı kayıt tutma alışkanlığının ise hem işletmenin hem personelin hem de yöneticinin zararına olduğuna şahit olduk.  Aldığımız proje taleplerinde yaptığımız incelemeler ve değerlendirmeler sonucu olarak, gelişen bilişim teknolojisi altyapılarının da desteğiyle yeni bir İSG anlayışının gelişmesi için olan ihtiyacına yönelik çözüm vizyonu belirlememize kaynaklık etti.

On yıldır sahada uyguladığımız İSG yazılım projelerimizle elde ettiğimiz tecrübe bize gösterdi ki, Türkiye’deki yazılım otomasyonu bilincinin İSGÇ alanında henüz emekleme döneminde olduğunu, bunun geliştirilmesi için yeni bir anlayışın geliştirilmesi gereklidir. Bunun için de İSGÇ (HSE) alanında uluslararası deneyimlerdeki vizyonun ne olduğunu araştırmakla işe koyulduk. Uluslararası işletmelerin İSG yöneticilerinden aldığımız, akademik literatüre başvurarak yaptığımız değerlendirmeler sonucunda kurguladığımız  yeni ürünümüz olan OPENOHS altyapısını belirlediğimiz bir İSG politikası üzerine inşa ettik.

Sürdürlebilir sağlıklı ve güvenli bir iş yaşamına katkı sunmak için geliştirdiğimiz İSG yazılım çözümlerimizi aşağıdaki gibi özetlediğimiz  İSG politikamıza dayandırıyoruz.

Sonuç olarak, kurumsal kullanıcı profilimize yönelik geliştirdiğimiz yazılım çözümlerimizi sağlıkta ve güvende iş yaşamı felsefesiyle İSG profesyonellerinin hizmetine sunuyoruz.
iova-vizyon-sag
  • Ölü veri arşivleri işçi ölümlerini engelleyemez.
  • Analiz edilmemiş veriler kayıptır; veri kayıpları arttıkça iş kayıpları da artar.
  • Üst yöneticiye özet İSG raporu sunmayan bir İSG departmanının kaynak problemleri devam eder.
  • İSG çalışanı kırtasiyeci olmaktan kurtulmadıkça işletmeye katkısı verimsiz olur.
  • Diğer departmanlar da İSG iş süreçlerine katılmadıkça İSG departmanı önemsiz kalır.
  • Departmanlar arası sorumluluk ve başarı paylaşımı İSG hedeflerinde başarıyı getirir.
  • Tespit edilen tehlikeden, düşen kaza oranlarına değin tüm İSG iş süreçlerinin başarısı yönetici tarafından izlenirse ödüllendirilir.
  • İSG iş süreçlerine işletmedeki personel katılırsa hem İSG çalışanının iş yükü azalır hem de işletmenin yatırım maliyetleri düşer. 
  • Sonuç çıkarılabilir İSG verileri, İSG farkındalık kültürünü güçlendirir ve verimiliği sürdürülebilir yapar.